UN PROIECT-PILOT CU PRIVIRE LA INTRODUCEREA VIZEI COMUNE PENTRU IRLANDA ȘI MAREA BRITANIE VA ÎNCEPE ÎN ACEASTĂ TOAMNĂ

24.07.2013
Foto:businessetc.thejournal.ie

Londra şi Dublinul au de gînd să introducă o nouă schemă de lucru a vizelor pentru a atrage mai mulți străini. Viza Mini-Schengen pentru Insulele Britanice va permite oamenilor de afaceri și turiștilor să intre în ambele țări cu o singură viză.

 

Marea Britanieși Irlanda au de gînd să-și unească forțele în cursa pentru turiștii străini și oamenii de afaceri, creîndu-şi propriul lor "spațiu Schengen". O asemenea idee este inclusă în raportul guvernamental comun a celor două țări şi se referă şi la o cooperare economică mult mai strînsă.

 

"Scopul ‒ crearea echivalentului zonei Schengen între Irlanda și Marea Britanie, care va permite străinilor să se deplaseze liber de la nordul pînă la sudul insulelor", -  transmite Financial Times cuvintele reprezentantului guvernului irlandez. Implementarea proiectul-pilot cu privire la introducerea unei vize comune va începe în această toamnă. Următorul pas – eliberarea vizei britanice și irlandeze comune în centrele de eliberare a vizelor în străinătate.

 

Vă reamintim că, în anul 2011, Irlanda a simplificat deja cerințele de eliberare avizelor pentru 17 țări non-europene, care au o viză valabilă pentru Marea Britanie (procedura simplificată se aplică în cazul cetățenilor din Belarus, Rusia, Ucraina, Kazahstan și Uzbekistan). Această politică şi-a îndreptăţit existenţa, dînd roade: în primul an de aplicare a noilor norme s-a înregistrat o creştere cu 21% a intrărilor în Irlanda, astfel au venit mai mulţi vizitatori din aceste ţări, iar la Dublin au decis să extindă funcţionarea programului pînă în anul 2016.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.