UN URAGAN A LOVIT O STAŢIUNE DIN BULGARIA

19.09.2022

 

 

O furtună puternică a lovit stațiunea bulgară Pomorie de lîngă Burgas. Mai multe ambarcațiuni au fost duse în larg de vîntul care a suflat cu peste 100 km/oră. Un bărbat a căzut peste bordul unui iaht, iar mai multe persoane au rămas blocate pe o insulă.

Proiectele Bulgariei de sprijinire a compatrioților din Moldova


Sute de copaci au fost doborîți, zeci de bărci și iahturi au fost duse în largul mării, iar mai multe clădiri au fost devastate de o furtună care a lovit brusc Burgas sîmbătă după amiază, scrie publicația Mediapool. În Pomorie, drumurile sînt închise, iar furnizarea de energie electrică a fost întreruptă. Circulația trenurilor între Druzhba și Dolno Ezerovo a fost întreruptă.


Furtuna a lovit brusc regiunea Burgas în jurul orei 17:00 și a durat zece minute. Viteza vîntului a atins 100 km/h conform datelor Observatorului Hidrometeorologic din Varna. Situația cea mai gravă a fost înregistrată în Pomorie, unde drumurile sînt blocate de copaci căzuți și aluviuni.

 

Mai multe iahturi din Pomorie au fost duse în larg de vîntul puternic. Un marinar a căzut peste bord, pentru salvarea lui fiind solicitată echipa de salvare de la Varna. Marinarul a fost salvat și este în afara oricărui pericol. O familie a rămas blocată pe insula St. Ivan, unde mersese la plimbare. A fost salvată, iar acum este în siguranță.

 

Vă reamintim numărul liniei de asistență telefonică a Ambasadei Republicii Moldova în Bulgaria, unde puteți solicita ajutor: +359 877819314.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.