UNII CETĂȚENI AI MOLDOVEI VOR AVEA DREPTUL LA OBȚINEREA URGENTATĂ A CETĂȚENIEI FEDERAȚIEI RUSE

06.02.2020

 

 

Duma de Stat a Federației Ruse a votat pentru extinderea cercului de persoane care au dreptul la obținerea accelerată a cetățeniei Federației Ruse.

 

Legea intră în vigoare după 90 de zile de la publicare, transmite Noi.md. În special, guvernul rus a propus acordarea cetățeniei ruse într-un mod simplificat tuturor străinilor ai căror copii au deja pașapoarte rusești și au ajuns la vîrsta de 18 ani. După cum a explicat în cadrul ședinței viceministrului Afacerilor Interne al Federației Ruse, Igor Zubov, acum regula se referă doar la părinții incapabili de muncă cu copii adulți. "Intrarea în vigoare a legii (acest lucru se va întîmpla după 90 de zile de la publicare) va crea condiții confortabile pentru reîntregire a familiilor, precum și va avea un impact pozitiv asupra pieței muncii din Rusia", a subliniat Igor Zubov.

 

Inovația, conform estimărilor Ministerului, va permite Rusiei să primească circa 50 de mii de cetățeni noi anual. "Și, în principiu, aceștia vor fi cadre cu experiență, calificate, după cum arată practica", a spus șeful adjunct al MAI al Federației Ruse. Zubov a fost întrebat dacă nu cumva emigranții străini vor naște copii în Rusia cu scopul de a obține cetățenia. Drept răspuns, viceministrul a subliniat faptul că Rusia are o atitudine destul de selectivă în ceea ce privește cetățenia.

 

"Noi nu deschidem, așa cum spuneți, porțile oricui. Noi oferim o astfel de posibilitate, și dacă există circumstanțe care împiedică obținerea cetățeniei, persoana nu o va primi", a spus el. Proiectul de lege menționează în mod special că copiii solicitantului de cetățenie trebuie să fie apți de muncă și să fi atins vîrsta majoratului. Aceasta este o măsură preventivă - pentru ca pașapoartele Federației Ruse să le primească acei străini care mențin relații de rudenie cu familia și copiii lor maturi.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.