VEȘTI BUNE PENTRU MIGRANȚII MOLDOVENI DIN RUSIA

30.05.2017
Vești bune pentru migranții moldoveni din Rusia
 

În ultimii ani, în Rusia poate fi observat un flux activ de migrație.

 

Și anume, în regiune vin lucrători din străinătate, munca cărora în anumite sectoare ale economiei este foarte importantă și este extrem de solicitată.


În scopul menținerii și dezvoltării migrației legale de muncă în regiunea Ulianovsk a fost luată decizia de a fi introduse modificări în legislație și pentru a îmbunătăți condițiile de muncă pentru cetățenii străini. Și anume, în anul 2018 în regiune trebuie să intre în vigoare legea privind stabilirea unui coeficient care să reflecte caracteristicile regionale ale pieței forței de muncă. Conform punctelor proiectului de lege vor fi revizuite condițiile de muncă ale lucrătorilor străini din regiunea Ulianovsk, precum și suma impozitelor.


 A fost comunicat că în scopul menținerii unei migrații a forței de muncă legale, administrația regiunii Ulianovsk intenționează să mărească numărul locurilor de muncă pentru lucrătorii străini, precum și să reducă impozitele. Însă cu acest proiect de lege este subliniat faptul că este vorba doar despre muncitorii străini din țările vecine, din imediata apropiere, despre cetățenii republicilor vecine, care au dreptul să traverseze frontiera FR, fără vize. De asemenea, modificările din legea imigrației și din cea fiscală îi va viza numai pe acei care lucrează în baza patentelor.


Astfel, dacă în anul 2018, autoritățile vor primi pachetul legislativ pregătit, prețul unei patente pentru cetățenii din Uzbekistan și Tadjikistan în regiunea Ulianovsk va fi redus, la fel pentru ei vor fi întreprinse acțiuni pentru adaptarea de urgență în Rusia și a angajării oneste și profitabile în cîmpul forței de muncă.

 

Sursa: molbulak.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.