(VIDEO) 9 ZILE PÎNĂ CÎND MII DE CETĂȚENI DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI VOR RĂMÎNE FĂRĂ PAȘAPOARTE

22.08.2014
Foto: viza.md

Peste 65 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova deţin paşapoarte de tip sovietic, care începînd cu 1 septembrie nu vor mai fi valabile.

 


Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la datele Centrului Resurselor Informaţionale de Stat „Registru”, în ultima jumătate de an din circa 200 de mii de deţinători de paşapoarte sovietice aproximativ 130 de mii deja le-au schimbat cu documente noi. Acest proces a fost activat de decizia din martie a Guvernului, conform căreia emiterea actelor de identitate în locul paşapoartelor de tip sovietic, inclusiv locuitorilor din stînga Nistrului, are loc gratuit, din contul statului. În acest scop în buget sînt prevăzuți circa 20 de milioane de lei.

 


La cerere, paşaportul sovietic, după perforare, este returnat proprietarului. Paşapoartele sovietice ale cetățenilor care locuiesc în stînga Nistrului nu se perforează.

 

 

Vă propunem să urmăriți următorul material video despre facilitățile oferite pentru cetățenii din stînga Nistrului în procesul de documentare cu pașaport biometric moldovenesc. Lista categoriilor de cetăţeni care beneficiază de pașapoarte gratuite poate fi vizualizată AICI.

 

 

 

 

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.