(VIDEO) CAZIER JUDICIAR FĂRĂ PROCURI ȘI DEPLASĂRI ÎN MOLDOVA

17.03.2015
Cazier judiciar fără procuri și deplasări în Moldova
Foto: viza.md

Moldovenii pot obține cazier juridic aflîndu-se în străinătate, fiind scutiți de necesitatea deplasării în Republica Moldova și fără a întocmi procuri. Cazierul poate fi obținut de la ambasadele și consulatele moldovenești în străinătate.

 

Astfel, cetățeanul întocmește o cerere, prezentînd un act de identitate moldovenesc. Dacă actul de identitate lipsește, cererea nu va fi respinsă, dat fiind faptul că identitatea persoanei poate fi verificată rapid de către funcționarul consular prin intermediul sistemului informaţional de căutare şi acces existent în toate misiunile diplomatice și oficiile consulare moldovenești din străinătate.

 

Ulterior, consulul moldovean solicită informația prin e-mail de la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova (MAI). De regulă, răspunsul MAI parvine în 24-48 ore. După recepționare, este recomandabilă traducerea răspunsului MAI (cazierului) pentru a putea fi prezentat autorităților străine. Traducerea poate fi efectuată la oficiul consular moldovenesc.

 

Taxa consulară:

Solicitarea unui document (cazier judiciar) – 30 euro + servicii aferente
Traducerea răspunsului MAI (cazierului) ‒ 10 euro + servicii aferente.

 

Achitarea taxei consulare se efectuează în exclusivitate pe contul Ambasadei sau oficiului consular și se încasează anticipat, pînă la efectuarea acţiunii consulare. Dovada achitării taxei consulare se face prin prezentarea bonului bancar. Plata în numerar a taxelor la Ambasadă nu se acceptă.

 

De asemenea, reamintim despre posibilitatea obținerii în străinătate a unui astfel de document prin intermediul curierului poștal, fără a efectua deplasări spre ambasadă sau consulat.

 

Totodată, portalul Viza.md menționează că migranții moldoveni care vor solicita cazierul judiciar prin internet (prin intermediul Serviciului Guvernamental e-cazier) vor veni obligatoriu în Republica Moldova pentru a ridica documentul de la Direcția Informații și Evidență Operativă a MAI (Comisariatele de Poliție din RM) sau vor fi nevoiți să întocmească procurile corespunzătoare.

 

 

 

Sursa: viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.