(VIDEO) MOLDOVENII DE PRETUTINDENI VOR PRIMI CAZIERUL JUDICIAR PRIN POȘTĂ

01.04.2015
Moldovenii de pretutindeni vor primi cazierul judiciar prin poștă
Foto: viza.md

Posibilitatea de a primi cazierul judiciar perfectat prin poștă este o soluție pe care încercăm să o implementăm de mai mulți ani. Deja al doilea an consecutiv încercăm să soluționăm problema cu «Poșta Moldovei». De fapt, nu ne rămîne decît să semnăm un contract prin care «Poșta Moldovei» să-și asume anumite responsabilități specifice ca să fim convinși că este asigurată protecția datelor cu caracter personal în conformitate cu legislaţia, a declarat pentru VIZA.md directorul Serviciului Tehnologii Informaționale (STI) din cadrul MAI, Dan Chiriță.


„Cu părere de rău, nu ne-a reușit acest lucru, dar cred că anul curent va fi unul fructuos și o să reuşim să oferim acest serviciu destul de interesant cetățenilor, pentru că nu este un secret că se mai fac cozi la ridicarea cazierului judiciar”, a opinat Dan Chirița.


Referindu-se la migranții moldoveni directorul STI a menționat: „O să facem tot posibilul ca anul curent să realizăm acest sistem de ridicare a cazierului la domiciliul solicitantului. Avem susținerea comunității europene pe segmentul dezvoltării IT-ului. Cred eu că o să fie posibil deja să rezolvăm problema depunerii cererii de peste hotare prin decontarea de pe card a cheltuielilor pentru acest serviciu. Nu văd nici o problemă să remitem prin aceeași poștă rapidă internaţională cazierul judiciar, în condițiile în care curierul poștal ne asigură că documentul a fost primit de cetățeanul care a făcut solicitarea.


Informația despre obținerea cazierului judiciar fără procuri și deplasări în Moldova poate fi vizualizată AICI.

 

 


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.