(VIDEO) NICI O COMPANIE DE ASIGURARE DIN MOLDOVA NU POATE GARANTA VALABILITATEA POLIŢEI DE ASIGURARE MOLDOVENEŞTI ÎN RUSIA

15.06.2015
Foto: viza.md

Nici o companie de asigurare din Moldova nu poate garanta valabilitatea poliţei de asigurare moldoveneşti (polița de asigurare medicală benevolă), cu respectarea tuturor cerințelor care sînt necesare pentru cetățenii care călătoresc în Federația Rusă. Poliţa (poliţa de asigurare medicală) poate fi valabilă pe ruta Chișinău-Moscova, dar nu mai mult. Este posibil ca poliţa să fie luată în considerare la trecerea frontierei. În cazul în care cetățeanul va prezenta polița de asigurare moldovenească, el nu-şi va putea perfecta  nici un fel de documente permisive în Rusia (patentă, permis de muncă)”, a declarat  Alexandr Kalinin, preşedintele Congresului Diasporei Moldovenești din Rusia (CDM) pentru portalul VIZA.md.

 

"Ne-am întîlnit cu companiile de asigurare din Republica Moldova și le-am explicat că, dacă doresc să-i ajute pe cetățeni, este necesară conlucrarea cu societățile de asigurare din Rusia.

 

Din păcate, companiile de asigurări din Moldova au început să propună poliţe care "garantează acoperirea tuturor cazurilor, ce li se pot întîmpla în Rusia". Avem asupra noastră un PROTOCOL (a se vedea în anexă) , conform căruia cetățeanului i-a fost eliberată o decizie privind încălcarea administrativă. El deţinea poliţa, pe care o cumpărase suplimentar pentru a lucra în Rusia. Lui nu i s-a explicat că cu această poliţă el nu se va putea legaliza pentru a obține documente valabile (permis de muncă sau patentă). Lui i s-a spus că poliţa este valabilă în Rusia! De ce, atunci, SFM al Rusiei a emis decizia în cauză? În aceasta şi constă dificultatea, că partea rusă nu recunoaște poliţa și vedem clar acest lucru".

 

Alexandr Kalinin, ne-a propus să facem un experiment: Încercați să vă adresaţi cu poliţa la orice instituție medicală în Rusia și să vedeţi cu ce probleme vă veţi confrunta. Poliţa trebuie să fie numai rusească. Deţinînd poliţa rusească veţi primi îngrijiri medicale foarte repede, iar cu orice altă poliţă străină, inclusiv din Republica Moldova, veţi avea mari dificultăţi. Sînt dispus să acoper cheltuielile pentru un astfel de experiment (cazare, bilet de avion).

 

POLIŢA MEDICALĂ GRATUITĂ: Specialiştii Congresului CDM au elaborat un program special "DMS Migrant" (programul benevol de asigurare medicală) pentru cetățenii străini care se află pe teritoriul Federației Ruse sau care doresc să vină în Rusia. Programul a fost susţinut în fața a trei companii de asigurări din Federația Rusă. Mulţumită acestui program, toţi membrii Congresului Diasporei Moldoveneşti (CDM) primesc gratuit o poliţă medicală rusă. Aceasta este înmînată GRATUIT membrilor la oficiile CMD (de la Bălți și Moscova).  Orice cetățean, scriind o cerere și devenind membru al CDM va primi polița de asigurare rusească, care este valabilă: pe tot traseul, cum numai cetățeanul a ieşit pe peron sau de la trapa avionului; la depunerea documentelor pentru obținerea permiselor de muncă; în cazul controalelor, raidurilor SFM; pentru asistența de urgență (accidente).

 

Portalul Viza.md vă propune să vizionaţi comentariul integral la subicet al președintelui Congresului Diasporei Moldovenești din Rusia, Alexandr Kalinin, realizat la finele anului 2014.

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.