(VIDEO) PENTRU 3 OPERAŢII ÎN RUSIA UN MOLDOVEAN NU A CHELTUIT NICIUN BĂNUŢ

10.09.2014
Foto: kalinin.ms

Pentru trei operaţii în Rusia un cetăţean al Republicii Moldova nu a cheltuit niciun bănuţ, anunţă serviciul de presă al Congresului Diasporelor moldovenești din Rusia.

 

A plecat în Rusia pentru a munci, dar a ajuns pe masa de operaţii. Aceasta s-a întâmplat cu un locuitor al raionului Donduşeni din Republica Moldova, Oleg Rusu. El munceşte în Federaţia Rusă deja de şapte ani. Anul trecut, înainte de a pleca iarăşi în Rusia, Oleg Rusu s-a adresat către Congresul Diasporelor Moldoveneşti ca să fie ajutat cu înregistrarea şi să obţină patenta de muncă. Reprezentanţii Congresului au satisfăcut rugămintea lui Oleg Rusu, dar în acelaşi timp i-au propus să-şi facă şi o asigurare medicală.

 

– Prima mea întrebare, desigur, a fost care este costul acesteia. Chiar dacă m-am gîndit că nu am de gînd să mă îmbolnăvesc şi doar merg la muncă, totuşi mi-am făcut asigurare medicală. Uneori, numărând fiecare bănuţ pierdem mai mult, – a spus locuitorul raionului Donduşeni.

 

Ulterior, potrivit lui Oleg Rusu, el a plecat în Federaţia Rusă şi a şi uitat de această asigurare. Nu şi-a amintit de ea pînă în ziua când a fost lovit de un automobil chiar pe trecerea de pietoni.

 

– Ambulanţa m-a dus la spital fiind în stare inconştientă. Nu i-aş dori nici duşmanului aşa soartă. Am avut o fractură deschisă a piciorului. Timp de trei luni am suportat trei intervenţii chirurgicale. Şi nu am plătit niciun bănuţ! Asta totul a fost datorită asigurării oferite de Congresul Diasporelor Moldoveneşti!, -- a subliniat Oleg Rusu.

 

La rîndul său, portalul VIZA.md reamintește că toţi membrii Congresului Diasporelor Moldoveneşti (CDM) din Rusia pot primi GRATUIT o poliţă medicală rusă. Aceasta este înmînată GRATUIT la oficiile CMD (de la Bălți și Moscova). În curînd vor fi deschise birouri suplimentare ale CDM la Chișinău și Comrat. Orice cetățean, scriind o cerere și devenind membru al CDM va primi GRATUIT polița de asigurare rusească, care este valabilă: pe tot traseul, cum numai cetățeanul a ieşit pe peron sau de la trapa avionului; la depunerea documentelor pentru obținerea permiselor de muncă; în cazul controalelor, raidurilor SFM; pentru asistența de urgență (accidente).

 

 

 

Источник: kalinin.ms

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.