(VIDEO) PRIVAREA DE DREPTUL DE A CONDUCE MIJLOCUL DE TRANSPORT ÎN ROMÂNIA, NU ARE VALOARE JURIDICĂ ÎN R. MOLDOVA

07.10.2014
Foto:cronicadeiasi.ro

Este binecunoscut faptul că adeseori cetățenilor Republicii Moldova care au încalcăt legislația rutieră în străinătate li se retrage permisul de conducere de către poliția locală. Ulterior, documentul este transmis prin canale diplomatice autorităților Republicii Moldova.

 

În cazul României, returnarea permiselor moldovenești autorităților Republicii Moldova are loc cu întîrziere. Din această cauză, la întoarcere în Republica Moldova, unii șoferi moldoveni surprinși în astfel de circumstanțe, declară pierderea permisului de conducere și își perfectează unul nou.

 

În cadrul consultărilor consulare din 2013, autorităților române li s-a propus elaborarea în comun a unui mechanism de aplicarea a penalității administrative cetățenilor Republicii Moldova în România, cu posibilitatea de a achita pe loc amenda de circulație fără a fi retras permisul de conducere. Astfel, s-a decis să fie lansate dicuțiile interdepartamentale în scopul examinării posibilității încheireii unui accord bilateral în domeniu.

 

Reamintim că decizia privind privarea de dreptul de a conduce mijlocul de transport de către autoritățile române, nu are valoare juridică în Republica Moldova, deoarece Republica Moldova nu este parte la Convenția Europeană privind reprimirea contravențiilor rutiere.

 

Totodată, vă invităm să urmăriți mai jos informația despre posibilitatea ridicării în Republica Moldova a permiselor de conducere transmise din străinătate, oferită în exclusivitate portalului nostru de domnul Ilie BRICICARU, Șef-adjunct al Secției permise de conducere din Î.S. CRIS “Registru”

Sursa: Viza.md

 

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.