(VIDEO) PROCESUL DE MIGRARE ȘI INTEGRARE ÎN CANADA ESTE MULT MAI COMPLICAT DECÎT 5-6 ANI ÎN URMĂ (VIDEO)

17.07.2013
Foto: viza.md

La momentul de față, procesul de migrare și integrare în Canada este mult mai complicat comparativ cu 5-6 ani în urmă. Dacă acum 5-6 ani migranții primeau ajutor pentru cursuri de franceză, puteau să facă francizarea și ulterior să se înscrie la facultate, acum toate aceste facilități s-au redus la maxim - a declar pentru Viza.md Anatolie ZLOTEA, Președintele ,,Moldcan Distribution”, Fondatorul Asociației Sportive FC Moldova, Canada.

 

Pentru a emigra, trebuie să faci cursuri în țara de baștină, să obții certificatul TEFaQ. Acesta este un fel de certificat TOEFL numai că pentru limba franceză. Poți să emigrezi numai după ce obții o medie stabilită de ei la cunoașterea limbii franceze.

 

Referindu-se la ultimul sondaj realizat de portalul Viza.md la subiectul întoarcerii migranților moldoveni în RM, Anatolie Zlotea a opinat că această problematică ar fi trebuit examinată prin divizarea acesteea în 3 zone de migrare: Federația Rusă; Europa și continentul american (America și Canada). Dacă ne referim la Federația Rusă și Europa presupunem că migranții  ar putea reveni într-un procentaj mai mare.

 

Atunci cînd ne referim la  migranții moldoveni din Canada și SUA trebuie să ținem cont că toți migranții care vin în Canada se ciocnesc cu procesul de integrare pe parcursul primului an. Dacă ei au reușit după un an să se integreze, să se afirme, să-și creeze o familie, un loc de muncă în Canada sau SUA, este foarte greu de presupus că ei se vor întoarce cîndva în Moldova.

 

Reamintim că recent, Portalul informațional Viza.md a efectuat un sondaj la subiectul revenirii migranților moldoveni ,,Cum credeți peste cît timp va începe revenirea migranților moldoveni în Patrie?,,

Conform rezultatelor înregistrate:

 

62,25% din persoanele participante au bifat niciodată,

20,85% au opinat că revenirea va începe peste 10-15 ani,

6,76 % au marcat 3-5 ani,

ceilalți au bifat nu știu (7,04%)și nu-mi pasă (3,1%).

 

Vă invităm să urmăriți interviul-сomentariu al domnului ZLOTEA, pe parcusul căruia dumnealui se va referi și la ideea organizării la Chișinău a unui campionat de fotbal pentru echipele moldovenești din diferite țări.

 

 

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.