VIETNAMUL VA SIMPLIFICA REGIMUL DE VIZE PENTRU TURIŞTI

04.09.2014
Foto: pradatravel.ua

În Vietnam se discută serios despre simplificarea formalităților de intrare în ţară. Experiența țărilor vecine: Malaiezia, Thailanda și Singapore demonstrează că anularea vizelor contribuie la creșterea fluxului turistic. Vietnamul are intenția să extindă această practică asupra turiștilor din mai multe țări.

 

Ministerul Culturii, Sportului și Turismului, în colaborare cu Ministerul Transporturilor Republicii Vietnam i-au propus Guvernului republicii să faciliteze regimul de vize pentru turiștii străini.

 

Potrivit datelor Administrației Naționale de Turism a Vietnamului (VNAT), turiștii din țările europene îşi petrec mai mult vacanțele în această țară, cheltuind mai mulţi bani pentru călătorie, decît alţii (în medie de 1,2 la 1,5 mii de dolari pentru o călătorie). Deci, este logic să le ofere condiții mai confortabile de intrare.

 

În plus, experiența țărilor vecine: Thailanda, Singapore, Malaiezia, confirmă faptul că simplificarea regimului de vize duce la o creștere a fluxului turistic. În prezent, Thailanda propune regim fără vize pentru 61 de țări, Malaiezia ‒ pentru cetățenii a 155 de țări, Singapore ‒ pentru originarii din 165 de state.

 

Vietnamul propune un regim fără viză de 30 de zile pentru 10 de țări-membre ale ASEAN, dar şi oaspeţilor din: Danemarca, Norvegia, Suedia, Japonia, Coreea de Sud și Rusia, care au dreptul la un sejur de 15 zile în țară fără vize. În adresarea către ministerele de resort este vorba despre simplificarea regimului de vize pentru cetățenii Franței, Germaniei, Marii Britanii, Spaniei, Italiei, Australiei, Indiei, Noii Zeelande, Canadei.

 

În același timp, VNAT i-a propus Guvernului să extindă termenul de ședere fără viză de la 15 pînă la 30 zile pentru deţinătorii de pașapoarte ruseşti.


Informații cu privire la regimul de vize pentru călătoriile moldovenilor în Thailanda, Vietnam, Malaezia și Singapore puteţi găsi AICI.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.