VOR CIRCULA ȘI CETĂȚENII R. MOLDOVA FĂRĂ PAȘAPOARTE ÎN ROMÂNIA?

22.05.2015
 

Cetățenii României ar putea veni în Republica Moldova cu cartea de identitate. Procedura de intrare a cetățenilor români în Republica Moldova ar putea fi simplificată. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu în timpul recentei întrevederi cu premierul României, Victor Ponta.

 

"Sînt unele idei noi, cum ar fi modificarea legislației RM în așa fel încît cetățenii români să poată circula și cu cărțile de identitate sau cu buletinele de identitate în Republica Moldova și nu doar cu pașaportul", a declarat Andrian Candu.

 

Ambele părți NU au menționat dacă «IDEILE NOI»prevăd șiposibilitatea moldovenilor de a călători fără pașaport în România.

 

Se vor negocia oare condiiții similare și pentru cetățenii Republicii Moldova? Se va ține cont de principiul reciprocității în procesul de negociere a unui eventual accord?

 

Reamintim că Buletinul de identitate al cetăţeanului Republicii Moldova se eliberează cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a fi folosit pe teritoriul ţării şi peste hotarele ei în conformitate cu acordurile internaţionale.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.