VOTAREA MOLDOVENILOR ÎN STRĂINĂTATE : ”MAI BINE 3 VOTURI FALSE ÎN LOC SĂ PIERDEM 500?” (VIDEO)

27.05.2014
 

Portalul informațional Viza.md a efectuat un sondaj public la subiectul votului cetățenilor Republicii Moldova aflați în străinătate, și anume: ,,Cum credeți votarea cu pașaportul expirat și posibilitatea de a avea două pașapoarte moldovenești, contribuie la fraudarea voturilor din străinătate?,,


Conform rezultatelor înregistrate: 69,23% din persoanele participante au căzut de acord, 26,92% au bifat nu, 1,92% au marcat nu-mi pasă și nu știu.


,,Este necesar ca administrația publică și statul să întreprindă acțiuni ca așa ceva să nu să se întîmple, dar sa permită tuturor să voteze, fiindcă avem mulți care au pașapoarte expirate şi e dreptul lor să meargă să-și exprime votul,, – a declarat doamna Tatiana Nogailîc, Președintele Asociaţiei moldovenești “Assomoldave,, din or. Roma referindu-se la problematica întrebărilor formulate în sondaj.


,,Eu cred că e necesar să fie acceptat votul tuturor, dar pe urmă să fie un control și acele "dublări" să fie anulate , dar persoana să fie trasă la raspundere într-un mod oarecare.


Eu aș preferă să avem 3 voturi false în loc să pierdem 500. Responsabilitatea civică e necesar să oblige pe toți să voteze, fiindcă votul nu e numai un drept, dar şi o obligație morală, a declarat pentru portalul viza.md liderul asociației moldovenești din Italia.


Vă propunem să urmăriți mai jos, comentariul dlui Iurie Ciocan, Președintele CEC, oferit în exclusivitate portalului Viza.md.

 


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.