WIKIPEDIA SE ÎNCHIDE PENTRU 24 DE ORE

18.01.2012
Foto: megaobzor.com

Enciclopedia online, Wikipedia se închide mîine pentru 24 de ore. Astfel, versiunea engleză a site-ului nu va putea fi accesată de nici un utilizator. Directorul executiv al Wikipedia, Sue Gardner a anuţat într-un comunicat de presă că ei protestează în acest mod contra legii SOPA, care prevede instalarea cenzurii pe internet.


Va fi prima dată cînd Wikipedia în limba engleză a organizat un protest de această natură, însă decizia nu a fost luată uşor”, a precizat fondatorul şi directorul enciclopediei în comunicat.

 

Totuşi, înainte de luarea acestei decizii, pe site-ul Wikipedia a fost organizat un sondaj în acest sens. Majoritatea utilizatorilor au răspuns pentru a organiza acest protest, astfel pagina de internet nu va fi disponibilă, ca rezultat al solicitării vizitatorilor.

 

De altfel, oficialii de la Wikimepedia au avut grijă şi de elevi şi studenţi, avertizîndu-i despre închiderea pentru 24 de ore. „Avertisment pentru studenţi şi elevi! Faceţi-vă temele din timp! Wikipedia protestează faţă de o lege rea”, a scris pe contul de Twitter unul din fondatori, Jimmy Wales, potrivit tech.rol.ro.

 

Iniţial, închiderea Wikipediei, cît şi a mai multor site-uri, care de asemenea protestează contra proiectului de lege SOPA, a fost preconizată pentru 23 ianuarie. Google, Amazon, eBay, Facebook, Twitter, FourSquare, Mozilla, PayPal şi Wikimepedia s-au exprimat contra acestei legi, susţinînd că îşi vor suspenda serviciile pentru un termen

 

Sursa: unimedia.md  

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.