YMCA LANSEAZĂ UN NOU PROIECT ÎN MOLDOVA ©

28.03.2024

 

 

Astăzi, 25 martie Dumitru Roibu, Președintele YMCA Moldova a anunțat lansarea unui nou proiect pentru tineri ,,Școala Voluntarului YMCA”, notează Noi.md.

 

,,Școala Voluntarului YMCA” este un proiect care are intenția de a aduce mai multe cunoștințe și experiențe tinerilor din Chișinău. În total așteptăm un grup cu peste 40 de tineri, cu vîrsta între 15-18 ani, care pe parcursul următoarelor cinci luni vor fi implicați în diverse activități: teoretice, practice, vizite de studiu, întîlniri cu experți. Ei vor avea oportunitatea să se întîlnească cu secretarul general a alianței YMCA (cu sediul la Geneva), care va veni în vizită la Chișinău la data de doi mai. Tineri vor avea posibilitate să învețe de la persoanele care sînt mai mult practicieni și care sînt experți în diferite domenii”, spune Dumitru Roibu, Președintele YMCA Moldova.

 

Președintele YMCA Moldova a mai adăugat că doar prin implicarea tinerilor în proiect se poate ajunge la un lucru frumos.

,, Noi cunoaștem că doar prin implicare se pot realiza lucruri importante în societate și pozitive. Doritorii de a se înscrie în program pot accesa pagina de Facebook a organizației, unde vor găsi un formular de aplicare ce urmează a fi completat.

Lidia Jardan, coordonatoarea de proiect la YMCA Moldova a venit cu cîteva exemple din temele care vor fi studiate.

 

„Se vor organiza traininguri cu experți pe diferite teme: public speaking, time management, problem solving, activizmul social și online media și multe alte teme interesante, spune Lidia.

Amintim, YMCA este o organizație de tineret din Republica Moldova, apolitică si nonprofit, care desfășoară proiecte în mai multe domenii, inclusive sociale, dedicate in mod special gestionarii crizei refugiaților.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.