ZĂPADA ŞI VÎNTUL PUTERNIC AU PROVOCAT HAOS ÎN BULGARIA ŞI ROMÂNIA. ZECI DE MII DE OAMENI SUNT IZOLAŢI

21.12.2012
Foto: focus-fen.net

Ninsorile abundente au lovit şi mai multe state europene. Zăpada şi vîntul puternic au provocat haos în cîteva regiuni din Bulgaria şi România. Graniţa dintre aceste două ţări a fost închisă. În acelaşi timp, temperaturile scăzute fac tot mai multe victime în Ucraina.

 

Iarna s-a dezlănţuit în sud-estul României. Mai multe judeţe sunt sub incidenţa unui cod portocaliu de viscol şi ninsori. Vîntul bate cu peste 70 de kilometri pe oră. Zeci de mii de oameni sunt izolaţi, mai multe drumuri naţionale şi judeţene sunt închise, iar cursele feroviare - anulate.

 

Porturile din judeţul Constanţa şi-au sistat activitatea din cauza vîntului puternic, iar pe mare, valurile ating chiar 12 metri înălţime. Aproape 100 de localităţi au rămas fără curent electric.

 

Ninsorile abundente şi vîntul puternic au cauzat haos în mai multe regiuni din nord-estul Bulgariei. Stratul de zăpadă creşte de la o oră la altă, iar mai multe drumuri au devenit impracticabile. Peste 13 regiuni din Bulgaria se află sub incidenţa codului portocaliu de ninsori.

 

Din cauza gerului, 61 de oameni au murit în Ucraina de la începutul lui decembrie. Partea de est a ţării este paralizată de zăpadă şi viscol.

 

Sursa: publika.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.