Obiective turistice - Argentina

Lungimea cordonului litoral: 4 989 km

Punctul maxim: Muntele Aconcagua 6 960 m

Fus orar: UTC -3

Prefix telefonic: +54

Imnul: www.nationalanthems.info/ar.htm

 

 

Această ţară uimitoare are plaje de kilometri şi unele dintre cele mai înalte piscuri muntoase din lume, stepe fără margini  şi cascade de o frumuseţe uimitoare, staţiuni de schi şi numeroase mostre de arhitectură colonială, păduri dese şi  metropole enorme,  întinsuri  sălbatice şi nepopulate în Patagonia şi sate pitoreşti de păstori.  

 

1. Buenos-Aires, unul dintre cele mai europenizate oraşe ale Americii de Sud.   

 

2. Mendoza– cel mai important oraş  în vestul Argentinei, capitala provinciei cu acelaşi nume. Se află la poalele Anzilor, la cota de  760 m. deasupra mării.   

 

3. Oraşul Rozario, care se pretinde baştina lui Che Guevara.  La 300 km de Buenos-Aires, pe malul de est al rîului Parana, acesta este unul dintre centrele economic dezvoltate ale regiunii, capitala provinciei Santa Fe.    

 

4. Oraşul Salta, în valea Lerma, o localitate muntoasă la nord-vestul Argentinei. La Salta, anual, vin numeroase grupe de turişti, atraşi de  abundenţa valelor şi a bisericilor, construite în stil colonial. 

 

5. Oraşul Таndil, amplasat într-o regiune pitorească, traversată de lanţul de munţi Tandil, cel mai înalt din provincia Buenos-Aires. În apropierea oraşului se află ţărmul Oceanului Atlantic. 

 

Vacanţă plăcută!