Obiective turistice - Australia

Lungimea cordonului litoral: 25 760 km

Punctul maxim: Vîrful Koscinsko 2 228 m

Fus orar: UTC +8 … +10

Prefix telefonic: +61

Imnul: www.nationalanthems.info/au.htm

 

1. Fitzroy (Melburn)– Raionul Fitzroy  - centrul boem al oraşului, care se poate lăuda cu  atmosfera artistică deosebită, şi cu faptul, că aici poţi face  orice. Fără probleme, poţi lua micul dejun, poţi cumpăra  un burgher vegetarian sau obiecte moderne la mîna a doua, poţi privi  evoluări muzicale  sau doar să priveşti amalgamul de oameni diferiţi, care se plimbă pe străzi

 

2. St Kilda (Melburn)– Tinerii  sau chiar turiştii cu inima tînără merg la St Kilda  pentru a vedea cu ochii proprii străzile agitate,  luxoasele magazine  de cofetărie şi pentru a se  cufunda în tumultoasa viaţă nocturnă. 

 

3. Mitchell Street (Darvin) Centrul turistic Darvin  - strada Mitchell Street, agitată şi umbroasă,  cu palmieri şi cămine, hoteluri, baruri, cafenele şi oficii turistice, foarte compact amplasate în central oraşului.  Anume aici vine majoritatea turiştilor, căci aici pot să  citească ghizii, să comande o excursie în Parcul   Kakadu  sau să se ascundă de căldura tropicală în liniştea unui bar, cu o băutură răcoritoare. 

 

4. Simpatica piaţă pavată Salamanca Place, fost refugiu al marinarilor, vînătorilor de balene şi muncitorilor, astăzi împînzită de cămine , restaurante şi locuri de agrement.  

 

Vacanţă plăcută!