Obiective turistice- Cuba

Lungimea cordonului litoral: 5 745 km

Punctul maxim: Turquino 2 005 m

Fus orar: UTC-5

Prefix telefonic: +53

Limba internaţională comună: engleză

Imnul: www.nationalanthems.info/cu.htm

 

Situată între Jamaica și Bahamas, Cuba are o climă tropicală plăcută, cu soare pe tot parcursul anului.

 

1. Havana –situat în nord-vestul insulei, oraşul îşi duce istoria din 1515. Este foarte pitoresc: magnificele vile din perioada dominaţiei spaniole se înalţă alături de edificii în stilul „socialismului în dezvoltare”, zgîrie-norii ultra-moderni – alături de casele dărăpănate din suburbii, iar hotelurile pompoase de pe litoral – alături de nenumărate biserici. 

 

2. Matansas, capitala provinciei, atrage prin pacea şi liniştea sa, precum şi prin cele cinci poduri originale peste rîurile Yumuri şi San Juan, datorită cărora este supranumit şi „Veneţia cubaneză”.

 

3. Insula Juventud(fosta Pinos), cea mai mare în arhipelagul Los Canarreos. Juventud este situată la ieşirea din golful Botabano din Caraibe şi este considerat unul din cele mai bune în lume locuri pentru pescuitul sportiv şi scufundări. Ţărmul ei verde este traversat de numeroase golfuleţe, încadrate de plaje minunate, iar dealurile pitoreşti sînt acoperite de păduri veşnic verzi.

 

4. Varadero("smolniţa") – una dintre cele mai bune staţiuni balneare din emisfera nordică, situată în peninsula Ikakos, 130 km la est de Havana. Pe o distanţă de 20 km consecutiv, se întind plajele minunate cu cel mai fin nisip alb şi apa mării uimitor de azurie. Tot aici se află şi zeci de hoteluri confortabile. 

 

5. Oraşul Holguin, renumit datorită catedraleiSan Isidoro, muzeului provincial de istorie în clădireaLa Perikera, dealului Loma de la Cruz (Dealul Crucii), spre care urcă 458 de trepte, Muzeului Știinţelor Naturale "Carlos de la Torre Huerta", precum şi săpăturilor arheologice unice din Chorro de Maita şi Banes (cea mai bogată colecţie de obiecte ale popoarelor indiene din Caraibe).

 

Vacanţă plăcută!