Obiective turistice - Finlanda

Lungimea frontierei maritime: 1 250 km

Punctul maxim: 1 328 m

Fus orar: UTC +2

Prefix telefonic: +358

Limba internaţională comună: rusă

Imnul: www.nationalanthems.info/fi.htm

 

Finlanda este cea mai nordică ţară din lume, însă nu are o climă atît de rece cum se crede. Vara este un anotimp minunat pentru plajă, iar primăvara şi toamna atenuează efectul iernii. Ţara explodează într-o mulţime de festivaluri şi sărbători, de la extravaganţa operei din Savonlinna pînă la amuzamentul campionatului mondial de chitară imaginară. Pădurile fabuloase şi lacurile care acoperă aproape 80% din ţară, precum şi reţeaua de parcuri naţionale, îi atrag pe iubitorii de natură în Finlanda.

 

1.     Capitala Helsinki, înconjurată de parcuri, păduri şi ape, deţine locuri istorice şi clădiri ale celor mai renumiţi arhitecţi finlandezi. Aici sînt numeroase muzee şi o varietate de expoziţii şi prezentări.

2.     Cel mai vechi oraş al Finlandei, Turku, fosta capitală a ţării, se laudă cu un castel medieval magnific, o catedrală frumoasă şi cîteva muzee şi restaurante interesante.

3.     Oraşul universitar Jyvaskyla este o destinație turistică pentru pasionaţii de arhitectură.

4.     Insulele Aland, partea cea mai caldă a ţării. Aici se vorbește suedeza şi se află unele dintre cele mai vechi biserici şi conace din ţară. Este un loc perfect pentru a fi explorat cu bicicleta.

5.     Laponia mistică, un ţinut în sălbăticie, în care se află trei parcuri naţionale – cele mai mari din Finlanda.

 

Vacanţă plăcută!