Obiective turistice Japonia

Lungimea cordonului litoral: 9 751 km

Punctul maxim: Muntele Fuji 3 776 m

Fus orar: UTC +81

Prefix telefonic: +9

Limba internaţională comună: rusă, franceză, spaniolă, engleză, arabă

Imnul: www.nationalanthems.info/jp.htm

 

Japonia este o îmbinare între Occident şi Orient, fiind un impresionant producător de maşini, computere şi, în acelaşi timp, ţinutul gheișelor. O ţară modernă şi interesantă cu o moştenire puternică, Japonia a fost mult timp atrăgătoare pentru călătorii, oferind o gamă foarte variată de atracţii, de la comori istorice şi culturale pînă la privelişti moderne şi futuriste şi păduri minunate, munţi şi coastă marină. Cele două destinaţii turistice faimoase din Japonia modernă sînt vechile capitale Nara şi Kyoto.

 

1. Palatul Imperial din Tokyo, Grădinile de Est (Higashi Gyoen), oraşul vechi Shitamachi şi templul Asakusa Kannon.

 

2. Oraşul costal Kamakura, ce abundă în situri istorice. Atracţiile includ uriaşa statuie a lui Buddhadin bronz, Altarul Hachimangu plin de culoare şi insula pitorească Enoshima.

 

3. Cel mai înalt munte al Japoniei, Fuji, cu înălţimea de 3776 m şi care poate fi urcat pe timp de vară. În vîrful sezonului sînt chiar cozi pe unele porţiuni ale traseului de urcuş.

 

4. Insula Hokkaido – aici se află ultimii indigeni Ainu din ţară şi rămăşiţele culturii acestora.

 

5. Dogo Spa este cel mai vechi centru de acest fel din Japonia. Ibusuki Spa are cîteva izvoare termale faimoase şi este renumit pentru saunele cu nisip fierbinte.

 

6. Insula Sado, cu peisaj rural primordial şi toboşari Kodo – samurai percuționişti.

 

 

Vacanţă plăcută!