Obiective turistice -Malaezia

Lungimea cordonului litoral: 4 675 km

Punctul maxim: Muntele Kunung Kinabalu 4 101 m

Fus orar: UTC +8

Prefix telefonic: +60           

Limba internaţională comună: engleză

Imnul:www.nationalanthems.info/my.htm

 

Malaezia este una dintre stelele turismului din sud-estul Asiei. Cu o locaţie strategică între Oceanul Indian şi Marea Chinei de Sud, țara a fost locul de întîlnire pentru comercianţii şi călătorii din vest şi est. Malaezia este formată din 13 state: Johor, Malacca, Pahang, Penang, Perak, Sabah, Sarawak, Terengganu, Kelantan, Negeri Sembilan, Kedah, Perlis şi Selangor. Capitala Kuala Lumpur este cel mai mare oraş şi centrul cultural şi economic al ţării.

 

1. Kuala Lumpur, cu clădirea Sultan Abdul Samad, aflată în Piaţa Independenţei, care îmbină stilurile victorian şi maur; Gara Kuala Lumpur, care se aseamănă cu un palat maur, moscheea Vineri (Hukuru) şi Moscheea Naţională.

 

2. Castelul Kellies, înconjurat de plantaţii de cauciuc, aceste ruine fiind tot ce a rămas din ambiţia scoţianului William Kellie Smith de a recrea o bucăţică din tărîmul natal.

 

3. Parcul Naţional Gunung Mulu, inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aici se află cel mai extins sistem de peşteri din lume şi ultimul trib de nomazi Sarawak.

 

4. Parcul Templar – o bucată conservată de pădure tropicală, la 22km nord de Kuala Lumpur. Parcul mai conține trasee prin junglă, lagune în care se poate înota și cascade.

 

5. Insulele gemene Perhentian Besar şi Perhentian Kecil. Cele mai frumoase două insule din ţară dispun de plaje cu nisip alb şi ape cristaline aproape neexplorate.

 

Vacanţă plăcută!