Obiective turistice - Maldive

Lungimea cordonului litoral: 4.4 km

Punctul maxim: Muntele Adu Atoll 2,4 m

Fus orar: UTC +5

Prefix telefonic: +960

Limba internaţională comună:engleză, arabă

Imnul: www.nationalanthems.info/mv.htm

 

Perioada decembrie – aprilie este cea mai potrivită pentru vizitarea insulelor Maldive. Doar 200 de insule sînt locuite, iar dintre acestea cam 80 sînt resorturi turistice, fiecare fiind situat pe o singură insulă și avînd maxim 100 de camere de tip bungalow, ceea ce face din Maldive o destinație unică în lume. Între mai şi noiembrie, vremea este caldă, însă poate fi înnorat, umiditatea este ridicată şi musonul de sud-vest aduce ploi şi furtuni. Se spune că în lunile de tranziţie – noiembrie şi aprilie – apele sînt mai limpezi şi scufundătorii au o vizibilitate mai mare.

 

1. Colecţia superbă de artefacte, printre care se numără şi tronurile sultanilor, în Muzeul Naţional din Parcul Sultanului din Male.

 

2. Epava Victoria Maldivelor, scufundată în 1981 şi care se află pe partea de vest a insulelor Hulhule.

 

3. Insula Makunudhoo, renumită pentru calitatea bucatelor. Insula este protejată din toate părţile de o lagună frumoasă şi plaje cu palmieri. Dezavantajul – insula este cea mai scumpă staţiune din Maldive.

 

4. Moscheea Vineri (Hukuru) din sec. XVII din Male şi Centrul Islamic. Sînt peste 20 de moschei împrăştiate pe suprafaţa capitalei.

 

 

Vacanţă plăcută!