Obiective turistice - Republica Moldova

Punctul maxim: Colina Bălăneşti 430 m

Fus orar: UTC +2

Prefix telefonic: +373

Limba internaţională comună: rusă, engleză

Imnul: www.nationalanthems.info/md.htm

 

Deşi se întinde pe o suprafaţă mică, Republica Moldova este o destinaţie ce merită un loc onorabil pe harta turistică. În special, capitala Chişinău oferă tot ce poate dori un vizitator: parcuri şi monumente, terenuri de joacă, magazine, cluburi de sport, cluburi de noapte etc.

 

Printre obiectivele turistice cele mai importante se numără mănăstirile, dar și pensiunile, situate în mijlocul unui peisaj primordial, şi care oferă bucate tradiţionale delicioase.

 

Moldova este destinaţia ideală pentru doritorii de a savura și cumpăra vinuri de înaltă calitate, producția de vinuri fiind o ramură importantă a economiei țării. În acest sens se disting cramele vitivinicole de la Mileştii Mici şi Cricova şi fabricile de vinuri din Purcari, Brăneşti şi Orhei.

 

1.  Orașul Chişinău – centrul principal administrativ, economic, ştiinţific şi cultural al Republicii Moldova. El găzduieşte cele mai importante muzee: Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală, Muzeul de Arte Plastice. Alte obiective turistice: Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, Teatrul „Luceafărul”, Teatrul de Operă şi Balet, Teatrul „Licurici”, Sala cu Orgă, Biblioteca Naţională.

 

2.  Mănăstirea Hîncu, Mănăstirea Hîrjeuca, Mănăstirea Rudi, cea mai mare mănăstire rupestră – Ţipova, Mănăstirea Japca, Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Căuşeni, ce se disting printr-o arhitectura fascinantă şi originală.

 

3.  Complexul Orheiul Vechi – un muzeu în aer liber, ce reprezintă, prin valoarea sa excepţională, o autentică perlă a patrimoniului cultural naţional al Republicii Moldova. Actualmente, UNESCO examinează proiectul de preluare a complexului sub propria protecţie.

 

4.  Cetatea Soroca din centrul oraşului Soroca, aflată la circa 160 km nord de Chişinău.

 

5.  Rezervaţia „Grădina Turcească” (224 ha), recunoscută drept una dintre cele mai vechi arii naturale conservate din Europa. Este constituită din Grădina Turcească propriu-zisă şi trupul de pădure „Adajia”.

 

6.  Rezervaţia naturală ”Codrii”, ce conţine aproximativ 1000 de specii de plante protejate, ceea ce constituie jumătate din flora Moldovei.

 

7.  Vinăriile “Cricova” ,”Mileştii Mici”, “Purcari”, “Chateau Vartely”, “Romăneşti” etc., care pun la dispoziția turiştilor excelente săli de degustare a vinurilor.

 

Vacanţă plăcută!