ÎN EGIPT A TRECUT FAZA FINALĂ A ALEGERILOR ÎN ADUNAREA POPULARĂ

04.01.2012
Foto: booode.deviantart.com

În Egipt, pe 3 ianuarie a început a treia fază, cea finală, a alegerilor pentru camera inferioară a Parlamentului – Adunarea Populară, relatează Reuters. Secţiile de votare s-au deschis la ora locală 08:00, în cele nouă provincii care includ, în special, staţiuni din Peninsula Sinai. Alegerile vor avea loc pe parcursul a două zile.

 

Ca urmare a celor două faze precedente ale alegerilor, desfăşurate în diferite provincii ale ţării la finele lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie, cu o majoritate covîrşitoare au cîştigat islamiştii – Partidul Libertăţii şi Dreptăţii, considerat aripa mişcării "Fraţii Musulmani" şi partidul ultraconservator "Nur". Coaliţia liberală "Blocul Egiptean" s-a clasat doar pe locul trei.

 

Alegerile din Egipt sînt primele după demisia, în februarie 2011, a preşedintelui Hosni Mubarak, care a condus ţara timp de aproape treizeci de ani. Ca urmare a demisiei lui Mubarak, puterea a fost preluată de Consiliul militar suprem.

 

Cetăţenii Egiptului, de asemenea, urmează să aleagă deputaţii în camera superioară a Parlamentului – Consiliul Shura. Iniţial, se preconiza că alegerile în Consiliul Shura să se desfăşoare în trei etape. Cu toate acestea, pe 1 ianuarie Consiliul suprem militar, potrivit agenţiei de presă ITAR-TASS, a anunţat că alegerile deputaţilor în camera superioară a Legislativului vor avea loc în două etape – pe 29-30 ianuarie şi pe 14-15 februarie.


Sursa: lenta.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.