10.500 DE CETĂŢENI AI MOLDOVEI AU PRIMIT REFUZ DE INTRARE PE TERITORIUL RUSIEI

10.04.2014
Foto: ntv.ru

«Pe tot parcursul anului 2013, 120 de mii de cetăţeni ai Moldovei au depus la Serviciul Federal de Migraţiune notificări de sosire pe teritoriul Rusiei, iar în primul trimestru al anului 2014 – 16 mii», a declarat în cadrul unei conferinţe miercuri ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farid Muhametşin.

 

«Aceste cifre vorbesc despre faptul că cetăţenii dau dovadă de un înalt nivel de responsabilitate şi înţelegere a necesităţii respectării regulilor de şedere legală în Rusia", a spus ambasadorul.

 

Potrivit agenţiei "Infotag", Tamara Roşcina, reprezentanta Serviciului Federal de Migraţiune, a prezentat jurnaliştilor o statistică interesantă, potrivit căreia la data de 31 martie 2014, oficial, în Rusia se aflau 573 de cetăţeni ai Moldovei.

 

"Dintre aceştia, în grupul de risc (care au admis încălcări pe teritoriul Rusiei - "I") sînt 244 de mii. Pînă la data de  1 aprilie, unui număr de 10.500 de cetăţeni ai Moldovei le-a fost refuzată intrarea pe teritoriul Rusiei", a spus ea.

 

Portalul VIZA.md reamintește că informații utile despre posibilitatea de a anula interdicția de intrare în Rusia, respectarea termenelor legali de ședere pe teritoriul Federației Ruse, precum și activitatea în baza permisului de lucru etc, pot fi vizualizate AICI (VIDEO).

 

Sursa: Noi.md

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.