72 DE ORE FĂRĂ VIZĂ ÎN BEIJING ŞI SHANGHAI

14.01.2013
Foto: lartours.ro

Începînd cu 1 ianuarie 2013, cetăţenii străini vor avea permisul de şedere fără viză, pentru 72 de ore, la Beijing şi Shanghai.


Potrivit autorităţilor chineze, turiştii care deţin vize ale ţărilor învecinate şi bilete de avion dus - întors vor putea aplica pentru o viză de tranzit direct pe Capital International Airport din Beijing sau pe aeroporturile Hongqiao şi Pudong din Shanghai.


Autorităţile municipale ale celor două metropole chineze vor permite accesul pentru 72 de ore turiştilor din 45 de ţări, precum: statele Uniunii Europene, Brazilia, Brunei, Canada, Chile, Emiratele Arabe Unite, Japonia, Noua Zeelandă, Qatar, Republica Coreea, Rusia, Singapore, SUA.


Lista ţărilor a fost întocmită în baza numărului de vizitatori care au înregistrat căzări în perioada 2009 - 2011.


Există însă o serie de restricţii:
- Regula nu se aplică pasagerilor care călătoresc doar pe o rută dus (de ex. Hong Kong-Beijing-Hong Kong), aceştia trebuie să aplice pentru o viză standard.
- Şederile de pînă la 72 de ore fără viză se aplică doar celor care tranzitează Beijingul şi Shanghai-ului pe calea aerului, nu şi celor sosiţi cu trenul sau cu alte mijloace de transport, care, de asemenea trebuie să aplice în avans pentru viză de tranzit.
- Vizitatorii nu au voie să părăsească oraşele în cele 72 de ore şi pot pleca doar de pe aeroporturile internationale Beijing, Hongqiao sau Pudong din Shanghai. În cazul unor cazuri de forţă majoră, cum ar fi anularea zborurilor sau spitalizarea, aceştia trebuie să aplice pentru viză la Biroul Public Municipal pentru Securitate.
- Violarea acestor reguli se pedepseşte cu amenzi, cu închisoare sau chiar cu expulzarea de pe teritoriul chinez şi cu interdicţia de a mai intra în China, în funcţie de gravitatea faptelor.
Air China a anunţat deja că va colabora cu agenţiile turistice din Beijing pentru a crea tururi de una, două sau trei zile pentru vizitarea principalelor obiective turistice: Marele Zid, Piaţa Tiananmen, Oraşul Interzis, Templul Cerului, Palatul de Vara. Pentru o economie de timp, autobuzele turistice vor pleca inclusiv de la aeroport.


Principalul aeroport din Beijing a optimizat deja formalităţile de tranzit şi oferă în cadrul terminalelor locuri de odihnă, apă potabilă şi materiale infromative pentru cei care nu doresc să părăsească aeroportul între două zboruri. Cei care beneficiază de noile politici vor avea acces la puncte de schimb valutar, închiriere de telefoane mobile, închiriere de maşini, spaţii de depozitare a bagajelor, precum şi magazine de suveniruri.


Sursa: consiliervacante.ro
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.