AMBASADORUL SUA A EXPLICAT SITUAȚIA REFERITOR LA REDUCEREA ELIBERĂRII VIZELOR

29.08.2017
Ambasadorul SUA a explicat situația referitor la reducerea eliberării  vizelor
 

Ambasadorul SUA în Rusia, John Tefft, a explicat situația privind reducerea numărului de vize eliberate rușilor.

 

Suspendarea eliberării vizelor americane este rezultatul deciziei Guvernului Rusiei de a limita numărul de angajați ai Ambasadei Statelor Unite în Rusia, și nu o încercare de a-i pedepsi pe ruși pentru acest lucru, a declarat ambasadorul SUA în Rusia, John Tefft, răspunzînd la întrebările utilizatorilor pe pagina oficială a misiunii diplomatice de pe Facebook.


"Aceasta nu este răzbunare! Personalul nostru însă a fost redus într-o asemenea măsură încît trebuie să redistribuim resursele noastre umane pentru rezolvarea unei serii de probleme. Eliberarea vizelor fiind una dintre ele. Vom face tot ce ne stă în puteri, pentru a îmbunătăți situația cu vizele. Trebuie să ținem seama că suspendarea eliberării vizelor este rezultatul deciziei Guvernului rus de a limita numărul personalului nostru, și nu răspunsul nostru la acesta", a dat asigurări diplomatul.


Vă reamintim că pe 23 august a fost suspendată temporar procedura de eliberare a vizelor pentru imigrare în SUA cetățenilor Rusiei.

 

La rîndul său, responsabili ai Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse au declarat că problema constă în eficiența nesatisfăcătoare a activității Departamentelor de perfectare a vizelor din misiunile diplomatice ale SUA în Rusia și au comparat activitatea personalului misiunii diplomatice a SUA cu cea a omologilor lor europeni. "În timp ce, spre exemplu, 16 dintre ofițerii consulari din Italia au procesat anul trecut 478 mii de cereri de viză, iar 5 dintre diplomații lor din Spania le-au eliberat cetățenilor ruși 877 mii de vize, un număr mult mai mare al angajaților consulatelor SUA au reușit să perfecteze doar 186 mii de vize", au remarcat responsabili ai Departamentului. În plus, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe, Maria Zaharov, a declarat că partea rusă nu intenționează să introducă măsuri reciproce și să creeze dificultăți la obținerea vizelor rusești pentru cetățenii SUA.

 

"Nu ne vom revanșa niciodată asupra cetățenilor americani, creîndu-le în mod deliberat condiții insuportabile pentru ca dînșii să obțină vize rusești, astfel răzbunîndu-ne pe orișicare, fără să fie clar pentru ce. Aceasta nu este metoda noastră".

 

Declarația a fost făcută imediat de către ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. „Noi pledăm pentru interacțiune și cooperare, înțelegem că principalii destinatari și scopul acestei cooperări sînt oamenii care trăiesc de diferite părți ale oceanului. Să le creăm dificultăți intenționat, reieșind din careva ambiții politice nu este, pur și simplu, metoda noastră. Acest lucru e sigur. Instituțiile rusești din străinătate vor continua să lucreze în regim normal, îndeplinind întregul volum al funcțiilor lor".

 

 Vă reamintim că cetățenii Rusiei, aflați pe teritoriul Republicii Moldova, pot depune actele pentru solicitarea vizei la Departamentul Consular al Ambasadei SUA în Republica Moldova.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.