ANUNȚ IMPORTANT PENTRU CETĂȚENII CARE DEȚIN SEMNĂTURĂ ELECTRONICĂ

19.01.2024

 

 

Începînd cu 15 ianuarie, cetățenii care dețin semnătură electronică și sînt înregistrați la serviciul guvernamental de notificare electronică MNotify (mnotify.gov.md), vor primi notificări prealabile privind expirarea termenului de valabilitate al pașaportului și al buletinului de identitate. Preavizarea cetățenilor se va face cu 60 și 30 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a documentelor. 

 

Cea de-a treia avizare se va face la data expirării sau a anulării pașaportului sau buletinului de identitate din alte motive. Serviciul MNotify este prestat cu titlu gratuit, anunță Agenția Servicii Publice. Notificările pot fi primite prin email, portalul guvernamental al cetățeanului, mesaje scurte (SMS) sau mesaje instantanee pe Facebook Messenger, Viber, Telegram, Skype și What’s up, în funcție de ce a setat cetățeanul în profilul său personal din MNotify. Totodată, notificările vor fi transmise și vor putea fi vizualizate, inclusiv, în Cabinetul personal (mcabinet.gov.md). În profil, utilizatorii mai pot seta, de asemenea, limba preferată de notificare, precum și timpul cînd vor să primească notificările.

 

"Încurajăm cetățenii Republicii Moldova să-și perfecteze semnături electronice. În prezent, semnătura electronică poate fi obținută la Serviciul Tehnologia Informației și Securitatea Cibernetică și la operatorii de telefonie mobilă", se arată în comunicatul ASP. MNotify este serviciul guvernamental de notificare electronică ce permite prestatorilor de servicii publice expedierea notificărilor către utilizatori în vederea înștiințării acestora despre evenimentele produse în legătură cu prestarea serviciilor sau altor evenimente relevante destinatarilor.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.