APELUL DIASPOREI MOLDOVENEȘTI DIN FRANȚA

05.09.2013
Foto: trm.md

Un grup de 14 asociaţii diasporale moldovenești din Franţa au făcut un demers către conducerea SA „Moldtelecom”, ANRCETI, Ministerul Economiei şi Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi a Comunicaţiilor, cu rugămintea de a semna cît mai urgent contractul de parteneriat între SA „Moldtelecom” şi operatorul francez de telecomunicaţii SFR.

 

Conform comunicatului publicat pe rețele sociale de către diaspora moldovenească din Franța se menționează că acest contract de parteneriat a funcționat în ultimii nouă ani și a permis zecilor de mii de moldoveni stabiliți în Republica Franceză să telefoneze în gratuit și nelimitat către numerele de telefonie fixă din Republica Moldova. Refuzul SA „Moldtelecom” de a prelungi contractul a dus la scoaterea Republicii Moldova din lista destinațiilor gratuite și nelimitate (peste 100 de țări ale lumii) și va genera cheltuieli importante cetățenilor moldoveni în Republica Franceză.

 

Începînd cu data de 26 august 2013, apelurile către numerele de telefonie fixă din Republica Moldova sînt taxate la tariful de 0,30 euro pe minut. „Astăzi, majoritatea absolută a zecilor de mii de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți cu traiul în Franța sînt clienți ai operatorului de telecomunicații SFR – singurul operator francez care include în abonamentul său în mod gratuit și nelimitat destinația Republica Moldova (numerele de telefonie fixă)”, se spune în demersul vizat.

 

Diaspora califică refuzul SA „Moldtelecom” de a prelungi contractul cu SFR drept o decizie “arbitrară și abuzivă, contrară spiritului de serviciu public pe care ar trebui să-l demonstreze o companie aflată în proprietatea statului și preocupată de bunăstarea tuturor cetățenilor, inclusiv a celor plecați peste hotare”.

 

Sursa: trm.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.