AUTORITĂŢILE DE REGLEMENTARE DIN CHINA AU APROBAT ACHIZIŢIONAREA DE CĂTRE ”GOOGLE” A PRODUCĂTORULUI DE TELEFOANE ”MOTOROLA”

21.05.2012
Foto: mobigyaan.com

Autorităţile antitrust din China au aprobat achiziţionarea producătorului de telefoane mobile ”Motorola Mobility” de către gigantul Internet ”Google”, relatează gazeta.ru, citînd Market Watch.

 

SUA şi Europa au fost de acord cu această tranzacţie încă în luna februarie. Astfel, ambele companii s-au conformat cu toate cerinţele autorităţilor de reglementare, şi tranzacţia estimată la suma de 12,5 miliarde de dolari este aproape de finalizare, subliniază publicaţia.

 

Autorităţile de reglementare au insistat asupra singurei condiţii – sistemul de operare ”Android” trebuie să fie acordat gratuit, în termen de cinci ani, pe lîngă ”Motorola”, şi altor producători de dispozitive mobile.

 

În 2011, ”Motorola” a fost împărţită în două părţi. Mai tîrziu, ”Google” a anunţat despre achiziţionarea companiei ”Motorola Mobility”, producător de telefoane mobile şi ”tablete”. O altă subdiviziune a companiei – ”Motorola Solutions” – dezvoltă şi produce echipamente de telecomunicaţii.


Sursa: gazeta.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.