AUTORITATEA AERONAUTICĂ A VENIT CU O REACȚIE LA ANUNȚUL RUSIEI DE A RELUA ZBORURILE CĂTRE R. MOLDOVA

06.04.2022

 

 

Cu privire la informația difuzată în spațiul public, ce ține de reluarea zborurilor de către Federația Rusă în 52 de țări, inclusiv Republica Moldova, din data de 9 aprilie, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) precizează că autoritățile din țara noastră nu au fost informate despre intenția reluării zborurilor de către Federația Rusă.


De asemenea, reiterăm că spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis parțial spre Vest, făcînd posibilă reluarea curselor regulate de pasageri pe/ de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Spațiul aerian al Ucrainei și al Uniunii Europene, rămînînd închis pentru companiile aeriene rusești.


Conform AAC, în prezent zborurile operatorilor aerieni din Federația Rusă către Aeroportul Internațional Chișinău nu pot fi efectuate.

Amintim că, Rusia a anunțat ieri, 4 aprilie, că va anula restricțiile, impuse din cauza pandemiei, la zborurile către 52 de țări, inclusiv Moldova, Argentina, India, China, Africa de Sud și alte state prietene, începînd cu 9 aprilie. Despre acest lucru a anunțat luni premierul rus Mihail Mișustin la o întîlnire cu fracțiunea „Edinaia Rusia”.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.