BANCA MONDIALĂ VA ACORDA MOLDOVEI 30 MILIOANE DE DOLARI PENTRU DEZVOLTAREA COMPETITIVITĂŢII

05.11.2012
Foto: itar-tass.com

Banca Mondială va acorda Moldovei 30 milioane de dolari pentru susţinerea programelor guvernamentale pe anii 2011-2014, pentru dezvoltarea competitivităţii. Despre aceasta au comunicat pentru Noi.md surse din cadrul Oficiului BM din Moldova.

 

Asistenţa este acordată pentru reformarea climatului investiţional prin intermediul simplificării reglementării de afaceri, reducerea barierelor comerciale netarifare, armonizarea standardelor moldoveneşti la cele europene, reducerea numărului verificărilor şi creşterea competitivităţii producţiei agricole. De asemenea, asistenţa este direcţionată spre creşterea finanţării private prin intermediul reducerii costului de plăţi şi transferuri. „Sîntem bucuroşi să susţinem Moldova în aspiraţiile sale de creştere economică prin investiţii, inovaţi şi competitivitate”, a anunţat şeful oficiului Băncii Mondiale în Moldova, Abdoulaye Seck. Oficialul a spus că viitorul Moldovei este în capacitatea sa de capitalizare a resurselor umane, crearea unor politici benefice pentru comerţ şi investiţii capitale.

 

Moldova a început colaborarea cu Banca Mondială în anul 1992, iar până în prezent BM a acordat pentru susţinerea Moldovei 910 mil USD. În prezent, BM realizează în Moldova 11 proiecte în sumă de 256 mil USD în domeniul educaţie, asistenţă socială, sănătate, agricultură, administrare electronică, etc.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.