BRAZILIA ANULEAZĂ VIZELE PENTRU PERIOADA JOCURILOR OLIMPICE

02.12.2015
Brazilia anulează vizele pentru perioada Jocurilor Olimpice
 

Președinta Braziliei, Dilma Rousseff, a semnat un decret prin care a anulat formalitățile de intrare în țară pentru cetățenii străini pentru perioada Jocurilor Olimpice de vară din 2016.


Potrivit documentului, în perioada 18 iunie – 18 septembrie, cănd se vor desfășura Jocurile Olimpice si Paralimpice de vară din Brazilia, cetățenii străini nu vor avea nevoie de viză pentru întrarea în țară. Perioada de ședere în Brazilia fără viză poate fi nu mai mult de 90 de zile. Pentru a profita de oportunitatea de a intra fără viză nu va fi nevoie de a procura în prealabil bilete la evenimente sportive de la Jocurile Olimpice.


Lista completă a țărilor ai căror cetățeni vor putea intra în Brazilia fără vize urmează a fi formată. Ministerul Turismului al Braziliei menționează că noile norme de intrare în țară vor atrage mai mulți turiști din Statele Unite, Japonia și China, cetățenii cărora, în mod normal, au nevoie de viză, precum și turiști care Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro vor prefera meciurile de fotbal din capitala Brasiliei, Sao-Paulo, Salvador și Manaus.

 

De menționat, că Republica Moldova și Brazilia au semnat un Acord cu privire la călătoriile fără vize ale cetățenilor din ambele țări. Având în vedere faptul că acordul încă nu a intrat în vigoare, cetățenii Republicii Moldova au nevoie de viză. Condițiile pot fi găsite aici.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.