CÎȚI REFUGIAȚI UCRAINENI ŞI-AU GĂSIT UN LOC DE MUNCĂ ÎN MOLDOVA

29.01.2024

 

 

De la începutul războiului din Ucraina, 1298 de refugiați din Ucraina, dintre care 900 femei și 398 bărbați, au reușit să se încadreze în cîmpul muncii în R. Moldova. Cei mai mulți cetățeni ucraineni sînt angajați în mun. Chișinău (994), UTA Găgăuzia (52), Bălți (61).

 

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vînzător, vînzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

 

În luna decembrie 2023 și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 172 angajatori, declarînd 1378 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.

 

Totodată, pe parcursul anului 2023, circa 844 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare. ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.