CANADA SIMPLIFICĂ REGULILE DE IMIGRARE

19.04.2016
Canada simplifică regulile de imigrare pentru un șir de specialiștii străini
 

Departamentul de Imigrare din Canada a simplificat procedura de intrare în țară pentru profesioniști în TV, cinematografie, publicitate, artele teatrale, care sînt angajați temporar la muncă. Reprezentanții acestor profesii nu vor avea nevoie de Labour Market Impact Assessment (LMIA).

 

Anume obținerea LMIA este una dintre principalele dificultăți pentru străinii care doresc să lucreze în Canada. Această formalitate duce la extinderea perioadei pentru procesul de recrutare și complică viața angajatorilor.

 

Dacă vorbim despre TV și cinematografie, atunci pentru profesioniștii acestor sectoare acum e valabilă excepția C1. Astfel de profesioniști pot lucra în Canada pînă la 4 ani.

 

Excepția C23 se referă la dansatori, artiștii de teatru, operă, interpreți la instrumente muzicale, cîntăreți. Toți acești experți străini, sînt scutiți, de asemenea, de LMIA.

 

Dar pentru profesioniștii din domeniul publicității (regizori, actori, personal tehnic) amendamentul nu e valabil pînă cînd. Cu toate acestea, ei pot să nu-și perfecteze Labour Market Impact Assessment, dacă vor obține business-viză în Canada, cu condiția să nu stea mai mult de 2 săptămâni în țară.

 

Sursa: zagranitsa.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.