CE SĂ FACĂ IMIGRANTUL MOLDOVEAN, ÎN CAZUL ÎN CARE ÎI EXPIRĂ PATENTA PRELUNGITĂ?

07.07.2017
Ce să facă imigrantul moldovean, în cazul în care îi expiră patenta prelungită
F

Patenta de muncă este documentul care-i oferă dreptul unui cetățean străin să lucreze într-o anumită regiune a Rusiei. În conformitate cu punctul 5 al art. 13.3 din Legea federală 115 validitatea unei patente nu poate depăși 12 luni.

 

Potrivit alin. 8 al articolului 13.3 din Legea federală 115 cetățeanul străin are dreptul să-și prelungească documentul pentru încă 1 an.

 

 În acest scop cetățeanul străin trebuie să solicite de la Departamentul Ministerului Afacerilor Interne pentru Migrație (fostul SFM) cu o luna înainte de expirarea patentei sale prelungirea acesteia, depunînd în acest sens cererea și pachetul complet de documente solicitate.

 

De multe ori însă apare întrebarea: cum să procedeze străinii la care patenta prelungită deja pentru al doilea an consecutiv expiră?


În cazul în care imigrantul dorește să rămînă în țară și să lucreze în baza patentei de muncă 3 ani la rînd, fără să întrerupă contractul de muncă, atunci el trebuie să părăsească țara cu o lună înainte de expirarea patentei, să intre din nou apoi pe teritoriul Federației Ruse, să-și actualizeze cardul de migrare și să-și perfecteze un nou patenta de muncă.

 

Se recomandă insistent să intre și să iasă din țară cu o lună înainte de expirarea patentei, astfel, pînă cînd imigrantul lucrează ultima lună în baza vechii patente, noua sa patentă este în proces de perfectare. Iar la acel moment cînd va expira vechea patentă, persoana se va afla în posesia celei noi.


Chiar dacă străinul a lucrat deja în Rusia în baza patentei de muncă, după intrarea și ieșirea din țară, acesta va avea 30 de zile la dispoziție de la data intrării în Federația Rusă pentru înregistrarea unei patente noi.

 

Sursa: kalinin.ms
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.