CELE MAI BUNE DESTINAȚII PENTRU CĂLĂTORII ÎN 2013 DE LA LONELY PLANET

Foto: gotravel.ro

Lonely Planet a publicat Top 10 cele mai bune destinații de călătorie în 2013.


1. Sri Lanka – corelația dintre preț și calitate, cu o cultură necunoscută


Deja azi, numărul de turiști în regiune este în creștere. Desigur, motivul sînt plajele nesfîrșite, bucatele delicioase din bucătăria națională și chiar plantațiile de ceai parfumat. 8 obiecte UNESCO, istoria de 2000 de ani, parcurile naționale atrag turiștii în această țară neexplorată.


2. Muntenegru - distracții și aventuri


Natura atît de productiv a creat provincia, încît a enumera toate atracțiile este aproape imposibil. Mulți călători sînt de acord că Muntenegru este una dintre țările cele mai romantice din Europa.


3. Coreea de Sud – sport și recreare


Coreea de Sud a devenit una dintre zonele cele mai promițătoare în 2013. Anume aici s-au dezvoltat foarte rapid și eficient industria turismului, pescuitului și golful. Coreea de Sud, în 2013, năvălește literalmente pe arena mondială datorită competițiilor sportive.


4. Ecuador – vulcani, munți și bucate minunate


Pentru a vă bucura de pantele verzi ale Anzilor, cel mai bine este să folosiți bicicleta de munte sau să plecați la munte călare. Și nu uitați să vă opriți în satele andine, cunoscute în întreaga lume pentru țesăturile pline de culoare și bucatele din fructe de mare proaspete.


5. Slovacia – cultură și aventuri


Două decenii au trecut de la Revoluția de Catifea și de atunci Slovacia este o adevărată atracție pentru cei care doresc să se bucure nu numai de stațiuni de schi, dar și să admire natura sălbatică. Parcurile naționale cu vîrfuri de munte, cafenelele confortabile de pe malul mării din Bratislava și coloritul național vă vor permite să absorbiți cu adevărat Europa de Est în toată splendoarea ei.


6. Insulele Solomon – stațiuni balneare ecologice și cultură minunată


Aici vă puteți bucura de cele mai bune scufundări din lume, iar vulcanii mocniți și pădurile tropicale vor fi locuri de neuitat pentru aventuri. Cascade, păsări de paradis, pante montane, atoli de smarald – acestea sînt doar cîteva dintre perlele acestei destinații, cu care vă vor familiariza ghizii locali.


7. Islanda – divertisment de calitate și la prețuri rezonabile


Ospitalitatea sinceră a localnicilor, o farfurie cu carne fierbinte de miel sau pește și, desigur, peisajele, care pot fi comparate doar cu ceva ireal și ezoteric – anume acesta va fi punctul de cotitură pentru a alege o excursie în Islanda. Capitala țării – Reykjavik – este plină de istoria vikingilor și renumită pentru energia inepuizabilă a vieții de noapte și scena muzicală caleidoscopică.


8. Turcia – cultura milenară a Orientului și odihna de plajă


Plajele albe, istoria bogată și una dintre cele mai bune bucătării din lume sînt un magnet pentru turiștii din toată lumea. Istoria sultanilor otomani se va ridica în fața dvs. în timpul vizitării palatelor din Istanbul.


9. Republica Dominicană – cea mai bună corelație dintre preț și calitate a vacanțelor din Caraibe


Natura acestei țări este foarte diversificată, de la peisaje montane la cîmpiile deșertului. Sute de kilometri de coastă cu plaje extraordinare și, totodată, maluri stîncoase abrupte, implică un contrast fără precedent odihnei pe acest pămînt. O rețea extinsă de parcuri și rezervații naturale sînt patrimoniul Republicii Dominicane.


10. Madagascar – aventuri maritime


Fauna și peisajul insulei – a patra din lume după suprafață, depășesc limitele înțelegerii umane. 5000 km de coastă sînt create pentru a fi punctul de plecare spre aventuri maritime, care include obligatoriu scufundări. Madagascar este ideal pentru observarea spectacolului magnific al naturii - migrația balenelor cu cocoașă. 

 

Sursabambooclub.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.