CELE MAI BUNE ZECE TÎRGURI DE CRĂCIUN DIN EUROPA

Foto: i0.redigo.ru

Doriţi să ajungeţi într-o poveste frumoasă de Crăciun? Atunci în decembrie merită să vizitați Europa: să vă plimbați pe străzile împodobite, să admirați iluminarea festivă, iar pentru cadouri să mergeți la una dintre pieţe.


Nuremberg, Germania
În vechiul oraş bavarez Nürnberg, printre casele îngrijite, asemănătoare cu niște jucării, la sfîrşitul lunii noiembrie apare piața zgomotoasă şi parfumată – una dintre cele mai mari din Europa. Acolo merită să cumpărați decorațiuni de Crăciun pictate de mînă, turte dulci, biscuiți și vin fiert.


Koln, Germania
Mai multe bazaruri mari de Crăciun vor începe să lucreze simultan la sfîrşitul lunii noiembrie pe pieţele din Köln. Alter Markt găzduiește un carusel frumos amenajat, iar în fața catedralei din Köln vor apărea sute de pavilioane mici cu o varietate de cadouri lucrate manual.


Viena, Austria
Pe străzile din capitala austriacă, în decembrie, se deschid o mulţime de tîrguri, dar cel mai mare dintre acestea îl veţi găsi în faţa Primăriei, în piaţa Rathausplatz. De obicei, în aceste zile, oraşul se transformă într-un calendar gigant: o lună înainte de sărbătoare, ferestrele sale gotice sînt astupate cu imagini uriaşe şi apoi le scot unul cîte unul, numărînd zilele pînă la Crăciun.


Zurich, Elveția
150 de tarabe pline de culoare sînt situate în sala spaţioasă a gării. Peste această splendoare plutește aroma castanelor prăjite, cîrnați și raclette topit.


Paris, Franţa
Burghezii parizieni preferă, de obicei, pieţele de Crăciun de pe bulevardul Saint-Germain. În corturile plasate de-a lungul străzii se vinde totul – de la frumoasele eşarfe, mănuşi şi berete pînă la dulciuri. Turiștii însă, de cele mai multe ori, aleg pentru cumpărăturile de Crăciun iarmarocul de pe Champs Elysées.


Copenhaga, Danemarca
Cel mai bun iarmaroc danez se deschide în grădinile Tivoli. Aici merită să veniți pentru a cumpăra pulovere călduroase, covoare colorate, lumînări decorate, săpunuri și bijuterii de argint.


Bruges, Belgia
Deja din a doua jumătate a lunii noiembrie, întregul oraş medieval flamand Bruges se transformă într-o piață mare. În piețe sună muzică live, peste tot sînt întinse corturi, iluminate multicolor, se vinde celebra ciocolată belgiană, bijuterii neobişnuite.


Mechelen, Belgia
Pe piaţa principală (Grote Markt) înconjurată de case îngrijite, asemănătoare cu turte dulci, se desfășoară iarmarocul ”pentru ai săi”, unde poate fi gustată bere locală, dulciuri şi o casetă mică elegantă de ciocolată belgiană superbă.


Praga, Republica Cehă
Cele mai importante tîrguri de Crăciun din Praga sînt Locul Vechi și Piața Vaclav. Aici merită a fi cumpărate cadouri din sticlă de Boemia, ceramică, bijuterii cu granate, decorațiuni ușoare din paie pentru Pomul de Crăciun, pot fi gustați cîrnaţi, bere şi vin fierbinte.


Tallinn, Estonia
Sute de vînzători comercializează tot felul de mărunțișuri: pălării de fetru, pături, pulovere tricotate calde şi jachete şi, desigur, delicatese de producţie proprie –prăjituri şi varză murată. Estonienii susţin că anume în oraşul lor, în 1441, a fost instalat primul în Europa Pom de Crăciun.

 

Sursaturist.rbc.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.