CETĂŢENIE PENTRU FIII STRĂINILOR, O NOUĂ AMÎNARE ÎN PARLAMENTUL ITALIAN

10.10.2012
Foto: therichlists.com

Recunoaşterea cetăţeniei copiilor născuţi în Italia este un subiect care demult frămîntă concetăţenii noştri aflaţi în Italia. Tergiversarea acestui proces este percepută negativ de către migranţii stabiliţi acolo.

 

Viza.md aminteşte că plenul Camerei Deputaţilor urma să discute reforma cetăţeniei pentru generaţiile secunde pe data de 26 septembrie a.c., însă în agenda plenului nu a fost inclus subiectul în cauză, fiind prevăzut pentru calendarul lunii noiembrie sau decembrie.

 

“Privind cetăţenia minorilor străini se putea face mai mult chiar dacă nu erau toate cifrele şi la un moment dat s-a decis să se amîne problema. În orice caz, îi înţeleg pe cei care s-au opus, înţeleg dificultăţile, dar cine ar fi vrut ar fi putut să caute din punct de vedere politic calea posibilului”, a spus ministrul Cooperării Internaţionale şi Integrării, Andrea Riccardi.

 

Potrivit lui Riccardi, a fost vorba de o “amînare negativă. O soluţie a problemei ar fi fost inaugurarea unei politici diferite. S-a pierdut o ocazie preţioasă - a subliniat ministrul - cred că cei care studiază în şcolile noastre sînt italieni de facto”. “M-am luptat pentru asta şi rămîne un mare angajament”, a încheiat Riccardi.

 

Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.