CETĂȚENIA RUSĂ SIMPLIFICATĂ PENTRU VORBITORII DE LIMBA RUSĂ

02.04.2014
Foto: viza.md

Astăzi, a devenit cunoscut faptul că deputații din Duma de Stat a Federației Ruse au adoptat în prima lectură modificările operate de Guvern la legea privind cetățenia rusă care sînt menite să simplifice obținerea acesteia pentru cetățenii vorbitori de limbă rusă din alte state.

 

Recunoașterea cetățeanului vorbitor de limbă rusă va fi realizată în baza rezultatelor interviului realizat de către comisia de rigoare, care se constituie din cadrul SFM al Rusiei, informează ITAR-TASS.

 

"Scopul proiectului de lege este de a crea condiții favorabile pentru mutarea cu reşedinţă permanentă în Rusia a compatrioților ruși care trăiesc în străinătate", a menţionat primul șef adjunct al SFM Ekaterina Egorova.

 

"Comisia nu va avea ca scop evaluarea nivelului de cunoştinţe, de exemplu la scrierea dictării, iar criteriul principal va fi, de fapt, posedarea fluentă a limbii și utilizarea acesteia în viața cotidiană", a precizat dînsa.

 

Şeful Comisiei pentru afacerile cu CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții Leonid Slutskisperă că Duma de Stat va putea să adopte pînă la sfîrșitul lunii aprilie legea privind simplificarea procedurilor de obţinere a cetățeniei ruse pentru compatrioților ruși, în general.

 

"Deci, foarte curînd reprezentanții Lumii Ruse vor putea fără proceduri prea complicate și de lungă durată să obțină un pașaport rusesc", a menţionat el.

 

Se preconizează introducerea modificărilor corespunzătoare în Legeafederală privind cetățenia Federației Ruse și în unele acte legislative separate. Proiectul de lege îi va viza, în special, pe vorbitorii de limbă rusă, care au rude în linie ascendentă directă şi care au locuit anterior pe teritoriul Rusiei și URSS.

 

Sursa: actualitati.md

 

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.