CHINA INTENȚIONEAZĂ SĂ REALIZEZE O SERIE DE PROIECTE DE INVESTIȚII ÎN MOLDOVA

13.11.2012
Foto: m.ruvr.ru

Corporația chineză "Genertec" este interesată să realizeze în Republica Moldova o serie de proiecte de investiții în domeniul energiei, construcției de căi ferate, infrastructurii și în sectorul agroalimentar.

 

O declarație în acest sens au făcut președinții companiilor care intră în componența corporației "Genertec" în timpul unei întîlniri cu premierul moldovean Vladimir Filat. Investitorii chinezi și-au exprimat dorința de extindere a livrărilor de vinuri moldovenești în China și inițierea de noi proiecte pentru dotarea spitalelor din Moldova cu echipament medical modern, de ultima generație. Ei au remarcat că Moldova este atractivă pentru investiții.

 

Corporația "Genertec" are 45 de mii de angajați, 40 de birouri în diferite țări ale lumii. S-a subliniat că, după întîlnirile avute cu oameni de afaceri din Moldova, a fost descoperit interesul și dorința de a coopera. Președintele companiei "Ceulc", Guo Weiping, a remarcat interesul companiei sale în oferirea de împrumuturi pentru modernizarea spitalelor din Moldova, menționînd că societatea alocă credite pentru achiziționarea și procurarea în leasing, cu o rată scăzută a dobînzii, a tehnologiei medicale moderne. Astfel, pacienții pot beneficia de cea mai bună îngrijire medicală, iar spitalele pot să evalueze calitatea serviciilor prestate.

 

Vladimir Filat le-a mulțumit antreprenorilor chinezi interesați să investească în Republica Moldova, remarcînd relațiile strînse cu China, precum și subliniind faptul că orice proiect care vizează dezvoltarea Moldovei va fi susținut de către Guvern. 

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.