CIRCA O JUMĂTATE DIN MOLDOVENI ÎNCĂ DEŢINE PAŞAPOARTE SIMPLE

10.06.2016
Circa o jumătate din moldoveni încă deţine paşapoarte simple
 

"Circa o jumătate din populaţia Moldovei încă deţine paşapoarte simple, nu biometrice. În legătură cu aceasta, ei nu pot beneficia de regimul liberalizat de vize în state UE şi altele. Cel mai des vizele sînt solicitate de pensionari sau diferite delegaţii, studenţi", despre aceasta a declarat joi, într-o conferinţă de presă Şeful Secţiei consulare a Ambasadei Ungariei în Moldova , Gyula Levente Sass.

 

Potrivit spuselor sale, "în anul 2013, 18 mii de cetăţeni au depus cereri de obţinere a vizei, în 2014 – 5 mii, 2015 – 1 mie, iar în prezent au fost recepţionate circa 300 de cereri".

a spus diplomatul.

 

Oficialul a remarcat și creşterea cererilor de vize din partea locuitorilor Transnistriei.

 

"Perioada de perfectare a actelor durează pînă la 10 zile şi poate fi prelungită pînă la 30 de zile, dar, de regulă, Centrul oferă cetăţenilor un răspuns în decurs de cinci zile", a spus şeful Secţiei consulare.

 

Centrul Comun de Vize s-a deschis în Moldova în primăvara anului 2007. Acum, la Centru sînt perfectate vize pentru cetăţenii Moldovei în 17 ţări.

 

Reamintim că deținătorii pașapoartelor biomitrice moldovenești nu au nevoie de vize de scurt sejur . Călătoria fără NU VĂ OFERĂ dreptul la: MUNCĂ, STUDII (sejur mai mult de 90 de zile), MIGRARE și REÎNTREGIREA FAMILIEI. Pentru a munci, migra sau studia este necesară obținerea vizei de lung sejur - Viza de tip D (Viza națională). Mai multe informații la subiect pot fi găsite AICI.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.