CONSULATUL REPUBLICII MOLDOVA DE LA MILANO ÎŞI VA ÎNCEPE ACTIVITATEA DUPĂ SĂRBĂTORILE DE IARNĂ

20.12.2013
Foto: trm.md

Am primit asigurări de la Ministerul de externe că, cel tîrziu, imediat după sărbători, îndată ce va fi amenajat noul sediu, Consulatul de la Milano îşi va începe activitatea. Toate formalităţile administrative au fost îndeplinite. La Padova, la fel, agenţia consulară va fi operativă în primele luni ale anului viitor. Despre aceasta a declarat Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Italiană într-un interviu oferit pentru Gazeta Basarabiei.

 

Pînă atunci, Ambasada reușește să-i primească pe toţi cetăţenii care se adresează la misiunea diplomatică de la Roma, fără careva înscriere prealabilă. Actele perfectate se eliberază în aceeaşi zi. Cetățenii au la dispoziție două linii telefonice la care pot solicita informaţii, inclusiv un telefon mobil pentru apelurile de urgenţă 24/24. De asemenea, se examinează posibilitatea prestării unor servicii consulare prin poştă.

 

Referindu-se la problematica lipsei unui sediu decent pentru Ambasada de la Roma, ambasadorul a exprimat încrederea că deja în primele luni ale anului viitor va fi un sediu nou.

 

Reamintim că activitatea Consulatului General al Republicii Moldova de la Bologna este sistată din 25.11.2013 urmînd să fie transferată la Milano. Consulatul de la Bologna a fost unul din cele mai solicitate consulate ale Republicii Moldova în străinătate (22 828 de servicii consulare prestate pe parcursul anului 2012). Pînă la inaugurarea oficiului consular la Milano sau Padova moldovenii din nordul Italiei sînt nevoiți să plece la Roma după asistență consulară.

 

Publicul interesat poate aprecia, pe o scară de la 1 la 5, calitatea serviciilor consulare prestate de misiunile diplomatice și oficiile consulare moldovenești precum și de Direcția Generală Afaceri Consulare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene a RM. Votați AICI .

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.