CREȘTE FLUXUL DE MOLDOVENI REVENIȚI ACASĂ. CÎȚI AU TRECUT PE LA VAMĂ ÎN ULTIMELE 24HR

17.04.2020

 

 

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 660 traversări.

 

Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 945 traversări persoane, dintre care 830 treceri la frontiera moldo-română, 874 treceri la frontiera cu Ucraina și 241 treceri a frontierei aeriene (rute charter).
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:


PTF Leușeni; PTF Otaci; PTF Aeroport Chișinău (rute charter); PTF Tudora și PTF Sculeni.

Au fost supuse screeningului 2 660 persoane și completate 1 945 fișe epidemiologice individuale.


Un călător a prezentat stare subfebrilă, conform procedurii de operare a fost anunțat serviciul de urgență 112, care a preluat persoana pentru examinare medicală.

Au fost completate și semnate 1 681 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

 

Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Otaci, s-au înregistrat 407 cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 71 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sînt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspîndirii COVID-19.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.