DIASPORA MOLDOVENEASCĂ ÎN BULGARIA: ACTIVITĂŢI ŞI NECESITĂŢI

16.11.2012
Foto: Viza.md

Diaspora moldovenească în Bulgaria este reprezentată de bulgarii basarabeni, cetăţeni moldoveni stabiliţi cu traiul în această ţară, precum şi de studenţi. Prima asociaţie a diasporei a fost înregistrată aproximativ un an în urmă, dat fiind faptul că comunitatea este una puţin numeroasă şi, cu regret neunită, relatează Svetlana Filipova în cadrul unui interviu acordat portalului informaţional VIZA.md.


Pe parcursul primului său an de activitate au fost realizate multiple evenimente social-culturale care au dat un imbold cetăţenilor de a se unifica. Majoritatea moldovenilor şi bulgarilor basarabeni sînt stabiliţi în oraşele Plovdiv, Varniţa, Sofia, Ruse şi Blagoiev Grad. Pentru a stabili o conexiune mai strînsă în comunitate, diaspora planifică să deschidă filiale în mai multe oraşe ale Bulgariei.


Aprecieri înalte au fost acordate de către Svetlana Filipova Ambasadei Republicii Moldova care a povestit despre suportul acordat cetăţenilor, care au organizat sărbătorirea Zilei Independenţei în incinta ambasadei, din contul propriu al diplomaţilor misiunii, soţiile cărora au pregătit bucate tradiţionale pentru oaspeţii săi.


Mai multe detalii despre viaţa diasporei moldoveneşti în Bulgaria le puteţi afla în interviul realizat de portalul informaţional VIZA.md.

 Sursa: Viza.md

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.