DIN DECEMBRIE STRĂINII VOR PRIMI VIZE ELECTRONICE PENTRU INDIA

02.07.2014
Foto: consulateofmoldova.in

Turiștii din patruzeci de țări, inclusiv: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada, Germania, Australia și Rusia, vor putea primi vizele pentru India fără să iasă din casă, stînd confortabil în fotoliul preferat. Din decembrie, Guvernul Indiei va lansa  sistemul electronic de eliberare a vizelor și acesta va fi doar primul pas al reformei vizelor.

 

Recent, Guvernul Indiei a solicitat Ministerului Turismului să pregătească lista țărilor ai căror cetățeni vor fi eligibile pentru a aplica la vize indiene prin procedura simplificată, transmite The Times of India. Vize electronice în India vor primi cetățenii: SUA, Marii Britanii, Rusiei, Canadei, Ucrainei, Israelului și altor cîteva țări. Republica Moldova, pînă ce nu figurează pe listă.

 

Printre ţările care cel mai probabil nu vor avea noroc, în acest sens, se numără: Pakistanul, Iranul, Irakul, Somalia, Sudanul, Sri Lanka, Nigeria și Afganistanul.

 

Sistemul e-viză (ETA) le va oferi turiștilor străini oportunitatea de a aplica pentru o viză prin intermediul internetului. În termen de cinci zile lucrătoare cererea va fi examinată de către Serviciul de Imigrare, iar apoi solicitantul va primi o confirmare oficială prin e-mail: vi se oferă viza. Valabilitatea vizei electronic este de 30 de zile de la data intrării străinului în ţară. În plus, pentru turiști va fi lansat un site aparte pe internet, cu o gamă extinsă de servicii. ETA va începe să funcţioneze în luna decembrie.

 

India a decis pentru prima oară să facă acest pas, deși o serie de alte țări eliberează déjà vize pentru străini conform acestei scheme (Australia, Sri Lanka). India va mai include în programul de eliberare a vizelor la sosire: Brazilia, Australia, Franța, Italia, Suedia etc.

 

Foto: 123rf.ru

Republica Moldova tot nu figurează încă pe această listă.

 

În curînd, Republica Moldova va lansa viza electronică moldovenească. Acest serviciu va viza toți cetățenii străini care au nevoie de vize pentru a călători în Republica Moldova.

 

Ar fi cazul ca autoritățile moldovenești să negocieze condiții similare și pentru cetățenii Republicii Moldova doritori de a călători în India și alte state în condiții facilitare.

 

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.