ETIOPIA A TRECUT LA VIZE ELECTRONICE

21.06.2017
 Etiopia a trecut la vize electronice
 

Etiopia a început să le elibereze vize electronice (E-visa) turiștilor din 37 de țări.


Începînd cu 12 iunie, în Etiopia a fost lansat sistemul electronic de eliberare a vizelor. De acum înainte, cetățenii a 37 de țări vor putea aplica pentru o viză prin intermediul portalului online al Guvernului Etiopiei: www.evisa.gov.et

 

Cînd documentele vor fi examinate și aprobate de către autoritățile de imigrare, reclamantului i se va trimite un mesaj e-mail prin care i se va confirma oferirea vizei. În plus, solicitanții vor putea verifica statutul solicitării de viză direct pe site. Prezentînd comunicatul scos la imprimantă la Punctul de control al frontierei, străinul va primi o ștampilă cu viza în pașaport.

 

 La momentul actual, prin intermediul portalului, puteți aplica doar pentru obținerea unei vize turistice. Solicitantul va trebui să prezinte o fotografie digitală și pașaportul, care este valabil timp de cel puțin 6 luni de la data depunerii solicitării de viză. De asemenea, se achită taxa pentru viză, la solicitarea on-line a vizei. Taxa pentru viza de intrare unică valabilă timp de pînă la 30 de zile constituie 50 dolari SUA, încă 2 dolari sînt necesari pentru a plăti pentru procesarea solicitării. Viza pentru 90 de vize îl va costa pe turist 72 de dolari SUA. Totodată taxele de viză nu vor fi returnate în cazul în care solicitantului îi va fi refuzată eliberarea vizei.

 

Printre țările ai căror cetățeni pot beneficia de procedura simplificată de obținere a vizelor pentru Etiopia se află: Argentina, Australia, Franța, Germania, India, SUA, Rusia și China. Republica Moldova nu se află încă pe această listă, asta chiar dacă cetățenii etiopieni pot obține vize electronice moldovenești. Principiul reciprocității și de această dată nu este respectat.


Condițiile de eliberare a vizelor pentru cetățenii moldoveni pot fi găsite AICI.

 

Sursa: ethiopiaembassy.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.