EXPERT BANCAR: CUM POT TRIMITE ACASĂ BANI MOLDOVENII AFLAȚI ÎN RUSIA

23.03.2022

 

 

Odată cu începe conflictului militar din Ucraina, dar și cu impunerea de noi restricții pentru Federația Rusă, moldovenii care se află la muncă în această țară s-au ciocnit cu dificultatea de a putea transmite bani rudele de acasă.
Echipa Noi.md a luat legătura cu un expert bancar din cadrul FinComBank pentru a afla mai multe detalii privind situația la zi a transferurilor din Federația Rusă.

 

Dacă anterior moldovenii din Federația rusă aveau posibilitatea să aleagă din mai multe metode a transmite bani celor dragi de acasă, în prezent lista de sisteme de transferuri de bani s-a scurtat mult.

Cît de afectate sînt remitențele din Federația rusă spre Republica Moldova. Cît de mult au suferit acestea în urma sancțiunilor aplicate acestei țări?

 

Expert: Cantitatea remitențelor de bani din Federația Rusă s-a micșorat de circa 2 ori. Pînă la crearea situației cu Ucraina, Rusia era lider după cantitatea transferurilor expediate în Republica Moldova, dar la moment se află doar pe locul 5 în rîndul transferurilor eliberate la FinComBank.


Western Union a anunțat că își suspendă operațiunile în Rusia și Belarus, în acest context prin ce sisteme pot fi transferați banii de către cetățenii moldoveni?

Expert: Sînt posibile transferuri prin sistemele de remiteri de bani Zolotaya Korona și Unistream.

 

Federația Rusă anunța că cei care vor transfera bani în această perioadă spre țările implicate în conflict vor fi trași la răspundere și riscă chiar și închisoare. Se extinde această regulă și asupra remitențelor spre Republica Moldova?

Expert: Republica Moldova nu este parte a conflictului.

De menționat că unele bănci din Moldova menționează că, moldovenii pot trimite bani acasă și prin sisteme de transfer precum IntelExpress și Smith&Smith.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.